Hva er egentlig Cosplay? -og hvordan bestemme deg for ditt første cosplay

Hva er egentlig Cosplay?
Cosplay er to ord sammensatt fra engelsk costume + roleplay (kostyme + rollespill).
Det betyr rett og slett at man kler seg ut som,og prøver å 'være' den man har kledd seg ut som. De fleste som cosplayer, cosplayer mer eller mindre kjente figurer fra anime (japansk animasjon), manga, (japansk tegneserie), spill, bøker, film og så videre. 

De fleste cosplayer en person de syns er utrolig kul, eller liker,det er jo tross alt enklest å være noen man syns ikke er helt teit. Ikke alle er 'in character' hele tiden, det er nok ikke så lett. Hvis man skal være in character hele tiden kan man for eksempel 'slåss' med motstandere fra spillet den du cosplayer er med i, som for eksempel Mario mot Bowser, osv.

Hvordan man bestemmer seg
Det viktigste er å ha det gøy,og kose seg.
Det er viktig å cosplaye noen som har kostyme du er komfortabel med å gå med, for eksempel, hvis en karakter har kort skjørt, og du syns det er litt flaut, så kan du jo tenke deg hvor flaut det blir sammen med 100,kanskje mange hundre andre? 

Du trenger ikke ha det perfekte cosplayet med en gang, men det hjelper hvis du vil lage det selv at du gjør det ordentlig. 
Vi skal prøve å samle gode tips og triks her - som for eksempel hvordan lage våpen du får med deg på conventions som desucon, aicon osv.

Når du har funnet en character du liker, se etter om du passer til den figuren. For eksempel bør du ikke ha bart hvis du skal cosplaye en jente ;) (litt må man lide for skjønnheten) osv.

Men det viktigste er å ha det gøy!


Boss~

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits